Vilken lyckad säsong och nystart

100 aktiva redan första säsongen efter nystarten!

Målet med vår första säsong – efter många år i “dvala” – var att skapa en organisation som skulle engagera många och därigenom bli hållbar, plus att fokus skulle ligga på att locka ungdomar – tjejer och killar – för att bygga på bredden och för framtiden. Några andra punkter som styrelsen och medlemmarna tryckte på var att det skulle vara öppet för alla att delta och att det skulle vara enkelt och billigt att vara aktiv i föreningen – och såklart att rusta upp arenan för både träning och seriespel.

Med facit i hand så har säsongen överträffat alla förväntningar och den målsättning vi satt har också infriats. Vi har i slutet av säsongen spelat matcher med U12-laget, U15-laget och med Softbollaget. Alla träningsmatcher har spelats mot Umeå. Sen har vi det yngsta gänget – U10-laget – som har tränat på bra under både vintern och sommaren. A-laget har deltagit i Regionserien och mött lag från Uppsala till Umeå. Vi har under säsongen försökt matcha så många juniorer som möjligt i A-laget och även tagit med U12/U15-spelare på resorna för att se och lära. Fyra stycken 2003:or har också fått dispens från förbundet för att kunna delta på seniormatcher.

Roligt också att sporten har lockat så många intresserade åskådare och att även mediaintresset varit stort. Vi har under säsongen haft som mest runt 200-300 besökare på våra hemmamatcher – både A-lagets men även ungdomarnas matcher.

Men det som kanske har imponerat mest är antalet utövare och engagerade ledare – hela 100 stycken aktiva under säsongen. Här nedan ser ni en sammanställning av lite medlemsstatistik…

Aktiva under säsong 2018

U10 (tjejer/killar): 18 st
U12 (tjejer/killar): 16 st
U15 (killar): 16 st
Softboll (kvinnor från 16 år): 12 st
A-lag (män från 16 år): 38 st

Totalt antal aktiva: 100 st
Kvinnor: 26 st
Män: 74 st

Aktuellt medlemstal (augusti 2018): 375-400 st

Kommande säsong – 2019

Klubben kommer fortsätta på den inslagna banan – att barn och ungdomar prioriteras i föreningens verksamhet. Målsättningen är att färdigställa en barn-/ungdoms-/softbollplan för att ge möjligheter för våra barn/ungdomar och damspelare att utvecklas och även skapa fler tillfällen och bättre förutsättningar till träning. Detta bidrar också till att vi kommer kunna rekrytera fler unga aktiva till klubben – och även damspelare.

En annan målsättning och något som också kommer börja jobbas med redan under hösten är att komma ut till skolor och undervisa Baseboll/Softboll under idrottslektioner. Detta är ett drag från oss att locka fler till klubben men också ett intresse från skolorna och deras idrottslärare.

Arbetsgrupperna – Sport, Sponsor och Anläggning – har redan nu haft möten för utvärdering och planering för 2019. Hör gärna av er till de sammankallande om ni vill diskutera något, komma med förslag eller vara delaktigt i arbetet kring klubben. Kontaktinformation hittar ni här…

Under november månad så kommer hela fyra representanter att åka ner på Svenska Baseboll och Softboll Förbundets Verksamhetskonferens – där både det sportsliga och det organisatoriska kommer diskuteras. Vi vill med vårt deltagande både visa på och bidra med vårt engagemang för att utveckla sporten – men också för att påverka så att Softboll och Baseboll ska kunna utövas så billigt och enkelt för oss klubbar i norr.

Under årsmötet i början av 2019 kommer fler riktlinjer att dras upp och där finns också möjlighet att komma med synpunkter och idéer – gärna innan med en motion. Vi återkommer mer om detta kring årsskiftet.

Som sagt – vilken härlig säsong och nystart av klubben! Vi ser framemot ett minst lika inspirerande och händelserikt 2019!

Softboll- och Basebollhälsningar från Styrelsen