Premiär för SBSK i Juniorserien

Senast klubben hade ett lag i Juniorserien Baseboll var på mitten av 90-talet – men nu är vi där igen! Idag så var det premiär och laget mötte ett väloljat och ”rutinerat” Rättvik på hemmaarenan – tyvärr utan publik på grund av Coronan. Det var ett taggat lag inför matchen men coachen Joel Andersson vill gärna håll ner förväntningarna.

– Det blir väldigt mycket se och lära denna säsong, vi är förberedda på att det kan bli tufft för oss mot de etablerade lagen, säger Joel inför matchstart.

SBSK Juniorer - match vs Rättvik - 200621

Söndagens matcher blev också mycket se och lära då Rättvik visade sig från sin bästa sida. Dubbelmötet slutade med dubbla förluster. Matcherna skrev till slut till 1-25 och 7-22.

– Vi spelade helt okej. Jag gav samtliga spelare godkänt, inte mer. Det finns mer att plocka och de kan bättre. Jag som coach kan också bättre, säger Joel Andersson till lokaltidningen Norran och fortsätter.

– Rättvik är rakt igenom bättre som lag. Men jag tycker fortfarande inte att vi kommer upp i nivå.

På Norrans fråga om det finns något som Joel tycker måste utvecklas så svarar han…

– Vi måste bli bättre på allt. Jag tycker killarna har kommit ganska långt, men det finns mycket potential. De saknar lite matchrutin, men det kommer längs vägen. De har utvecklats bra, de lär sig mycket, men det finns mycket potential kvar.

På Norrans fråga om hur Joel ser på fortsättningen…

– Nu är det bara att öka och ge 120 procent. Nu är vi i gång, det känns roligt, säger Joel Andersson innan han avslutar:

– Framtiden ser lovande ut, även om det blev förlust i dag.

Juniorlaget fortsätter med intensivt matchande. Ytterligare två möten, mot Umeå och Sundsvall, väntar. Vi får hålla tummarna att premiärnerverna har släppt då! 🙂