Första starten i JSM för vårt Softbollag

Historia skrevs i helgen för klubben – våra softbolltjejer deltog i junior-SM i Enköping.

– Vi visade en kämpaglöd som jag aldrig sett tidigare, säger coachen Samantha Edström.

Det var hela 25 år sedan klubben hade en juniortrupp i Softboll – men efter nystarten av föreningen så har laget vuxit fram på nytt och bara på kort tid har de fått bra med träning och erfarenhet. Att få avsluta säsongen med detta äventyr var också en del i utvecklingen för tjejerna.

– Vi har verkligen utvecklats under helgen. Våra spelare som hade tränat minst som pitcher var de som briljerade allra mest på kullen, berättar Samantha Edström.

Totalt var det sex lag som deltog under JSM i Enköping.

– En intensiv helg. Tjejerna har jobbat extremt hårt i år och nu fick de belöning för deras insats. Vi använde även turneringen som en introduktion till division I som de kommer att spela i nästa säsong, säger Samantha.

Skellefteå slutade sist i turneringen men laget tog ett rejält kliv framåt på alla positioner.

– Vi tappade aldrig humöret och fortsatte att kämpa hela tiden. Vi gör vår bästa match i den sista mot Söder, säger Samantha om det lag som sedan spelade SM-final mot Örebro.

Hon var väldigt nöjd när laget lämnade Enköping under söndagskvällen.

– Vi visade en kämpaglöd som jag aldrig sett tidigare och för vår del var det fantastiskt att få spela dessa matcher. Vi landade där vi hade förväntat oss, säger Samantha Edström.

Sara Häggmark och Sara Hedlund svarade för väldigt starka insatser som pitchers. Tilly Löfstedt Söderström ska framhållas för en stark helg som catcher.

Fakta

Skellefteå–Sundsvall 9–32

Leksand–Skellefteå 11–6

Skellefteå–Örebro 1–18

Enköping–Skellefteå 19–0

Skellefteå–Söder 0–15