Årets Föreningsutvecklingspris

I helgen hade Svenska Baseboll och Softbollförbundet sin verksamhetskonferens i Stockholm. Där tilldelades vi ett fint pris – SBSF:s Föreningsutvecklingspris – för framstående föreningsutveckling under säsongen 2018.

Från Skellefteå Baseboll Softboll Klubb var ordföranden Olof Palm, Petrus Johansson och Jonas Bodin, från sportgruppen, och Jenny Hartelius som är med i styrelsen för förbundet, på plats.

– Vi känner att det är viktigt att vara delaktig i utvecklingen av sporterna och att vi får framföra våra synpunkter så att baseboll/softboll har lika bra förutsättningar att utvecklas i norr som i söder. Konferensen var också ett grymt bra tillfälle för oss att hitta samarbeten med andra föreningar. Kommande säsong så kommer vi få möjlighet att spela fler matcher med softboll- och ungdomslag mot t ex Gefle, Sundsvall och Umeå, säger Palm.

Klubben fick mycket uppskattning på konferensen.

– Alla tyckte att det varit roligt att vi kommit igång igen, vuxit så snabbt och att vi redan spelat matcher för ungdomar och softboll.

Förbundet visade sin uppskattning genom att dela ut Årets Föreningsutvecklingspris till klubben.

– Priset visar att vi jobbar i rätt riktning och det motiverar oss att jobba vidare för sporterna här upp i norr. Förbundet borde också få ett pris då de stöttat oss väldigt bra i vår omstart, säger Palm.

En bra organisation i klubben ligger bakom.

– En styrka är att vi har lyckats få med många i organisationen så det inte blir så betungande för ett fåtal personer. Vi har tolv ledare klara, det finns en sponsorgrupp, en anläggningsgrupp och sportgrupp och en styrelse som mestadels bara jobbar med styrelsefrågor. Det är många som engagerat sig, vilket har gjort föreningen stark.


Känn er stolta alla medlemmar – aktiva som ledare – men även publik, media och sponsorer. Tack vare er så har vi väckt en Baseboll/Softboll-björn ur idet!